Bezpečné uschování dat na PC, Noťasu, USB flash ...

Chci Vám ukázat, jak na PC, Noťasu, USB flash disku/klíčenky (prostě a jednoduše na každém datovém médiu, kde mohu ukládat a měnit data) - uložit bezpečně data. To, že schválně zmiňuji bezpečně... Podtrhuji, a je jedno zda budete používat operační systém Windows (XP, Vista, Win7, Win8), GNU Linux, FreeBSD atd. Pokud použijete dostatečně silné (bezpečné, počet znaků), a zapomenete to heslo. Zapoměňte na to, že někdo - kdokoli i státní organizace třeba, že se "nějak" nabourá do těch to dat a získá vaše data zpátky.

Zapomněl jsem heslo na svém PC

Chtěl bych Vám poradit,
pokud se stane a zapomenete na svém !! Upozorňuji předem, na svém počítači, noťasu !!- a používáte Windows XP (Home/Professional), Vista 32 bit/64 bit, W7, win2003/2005 a zapomněli jste heslo, lze si pomoci.

Vydařená pauza na D1

Nedávno jsme se vraceli z vykládky v Praze na firmu do Brna, kde toho času pracuji.

Nu a jeli jsme ze Španělska na vykládku do Prahy. Po vykládce pak hajdy na firmu do Brna. A jak to tak vše dopadlo, museli jsme udělat pauzu – tedy stát 9 hodin.

Barcelona a pláž

Zase jsme jeli skládat do Barcelony v přístavu. Ano, zase jsem fotil lodě. Chodil po přístavním valu z kamenů. Mezi tím přišla sms od firmy. Máme se přemístit na pumpu někam. Tedy i Gavu máme povolenou a to výslovně a ať tam na ni jedem. Že je nejblíže. Výborně! Tak já se zase "naladil" na plážovou tématiku (o)(o) a už "to" viděl v živých barvách. Kolega že taky půjde.

Jak na skryté volání a servisní kódy

Na skryté volání si mnozí pamatují. Když mněli starý mobilní přístroj, byla tato položka v nastavení přítomna.

Nyní již není a mnozí ani netuší, že i na smartfonu – chytrém telefonu, to lze učinit.

Je to přitom jednoduché.

Stačí zadat jistý kód před číslo a voala, dotyčný/á netuší kdo mu volá.

 

Upozorňuji že to není návod na zneužití té to funkce!!

 

Výměna baterek a vše kolem

Kolegovi při cestě domů,jak dělal 45 v Rakousku (A).Totálně lehly baterky na MB MP3.Tak jsme museli jet jinou cestu. A jeli na pomoc kolegovi v nouzi, vezli jsme mu jiné – funkční baterky. Na firmě těsně než jsme vyjeli telefon, že povezeme baterky kolegovi.Viz. výše.Tak místo vyjetí ve 22:00hod jsme vyjeli,až dorazil "technik" s mechanikem. Tedy na Linc, potom na Bodamské jezero (D)  a kolem něj.

Obnova smazaného souboru

Tak mne opět napadlo něco, co by se všem mohlo hodit (já to občas použiji také).

O co že jde? Nu, jsme lidé a ti, jak je známo (některým, jiní si myslí že jsou neomylní), jsme lidé omylní a občas děláme hovadiny typu - udělám si úklid v souborech.
Ano, je to "báječný" nápad, jak si omylem smazat soubor co ho potřebuji. A pak "je pozdě bycha honit ". OMYL!!! Tady se dá ještě pomoci. Opravdu.
Ne, nebudu popisovat techniky a postup co se dělá při obnově dat v profi laboratořích, či orgány ("... pokud by někdo měl zájem ....: i skladník ve šroubárně může si přečíst Vergilia v originále ..." ). Tak to popíši.

Vytvoření bezpečného hesla

Nu, všude se hovoří o bezpečnosti.
A já taky zmiňuji "bezpečné heslo". Co to vlastně je ...?
No, říká se že je to takové co nelze běžným způsobem zjistit ... (doporučuje se min.13 znaků...), já jsem "menší" paranoik a používám 18 až 23 znaků ...

Zážitky z cest po Španělsku

Tak jsem zase tady a plný dojmů a zážitků. A to nových zážitků.
Jeli jsme do Barcelony na vykládku, ale bylo by to brzy - skládat se mělo až v pondělí v 16:00hod. Tak jsme si vyžádali na firmě povolení a stáli už od soboty na Gavě u Barcelony. Asi cca.10-15min od vykládky. Pumpa je to malá, ale osvětlená a nikdy na ni nebyl problém. Navíc, je blízko moře ...
Tak jsme zastavili. Vedle taky stáli Češi a pak ještě jeden čech co vyspával kousek od nás. Dali jsme se do řeči, kafe uvařili a musím říci že jsem se zase něco dozvěděl - novýho. Od jaké firmy? Inu stejné, co jezdí kamarád a přítel Delivio a pak cizí (ten co spal).
Něco malýho i slupli a šli se projít na pláž.

První zkušenost, realita aneb jak o iluze přišel ale čistý štít si zachovat

Jak psal přítel a kolega mohu-li to tak to napsat - realita.
Firmu neřeknu ..., ale jak to dopadlo ... No, dojel jsem do firmy a na place stála auta.
Obcházím a nikdo, tak vpluji do dílny a dám se do řeči s mechanikem (mimochodem moc fajn kluk a sedli jsme si do noty).
Tak jsme otevřeli auto a ... já se zděsil. Ne z toho, že je to jakože "velký auto" - prdlačky! Ale ten bordel, binec brajgl smrad ... sedačky zničené volant... lesklý jako sklo a zprasený jak prdel bezdomovce (no, ten ji má čistší možná ...) a palubka? Přes prach, špínu pomalu ani budíky nešly vidět.