První sólo jízda

Je pravda, že již nějaký ten pátek, funguji jako řidič MKD. Ten rádoby pátek je 1 ½ roku. Tedy pořád zelenáč. To co v osobáku bych po mých ujetých kilometrech byl pan řidič. Tady je to jiná Holečku. Jednou prostě to přijít muselo. Doposud jsem vždy jel s dalším šoférem. Nyní sám. Jo, panečku to je jiná. Měl jsem naloženy svitky a hezky je na Slovensku u Žiliny složit. Ono se to nezdá, že by to mohlo být obtížné. Ale faktorů, co by a kdy by. Je tolik, že zkrátka člověk musí být pořád ve střehu.

Moje premiéra

Stalo se to ve Španělsku.

Jeli jsme dolů na jih, konkrétně do míst mezy městy Lorca a Aguilas. Nakládat melouny a ty, převést do Xeraco u Valencie.

Bezpečné uschování dat na PC, Noťasu, USB flash ...

Chci Vám ukázat, jak na PC, Noťasu, USB flash disku/klíčenky (prostě a jednoduše na každém datovém médiu, kde mohu ukládat a měnit data) - uložit bezpečně data. To, že schválně zmiňuji bezpečně... Podtrhuji, a je jedno zda budete používat operační systém Windows (XP, Vista, Win7, Win8), GNU Linux, FreeBSD atd. Pokud použijete dostatečně silné (bezpečné, počet znaků), a zapomenete to heslo. Zapoměňte na to, že někdo - kdokoli i státní organizace třeba, že se "nějak" nabourá do těch to dat a získá vaše data zpátky.

Zapomněl jsem heslo na svém PC

Chtěl bych Vám poradit,
pokud se stane a zapomenete na svém !! Upozorňuji předem, na svém počítači, noťasu !!- a používáte Windows XP (Home/Professional), Vista 32 bit/64 bit, W7, win2003/2005 a zapomněli jste heslo, lze si pomoci.

Vydařená pauza na D1

Nedávno jsme se vraceli z vykládky v Praze na firmu do Brna, kde toho času pracuji.

Nu a jeli jsme ze Španělska na vykládku do Prahy. Po vykládce pak hajdy na firmu do Brna. A jak to tak vše dopadlo, museli jsme udělat pauzu – tedy stát 9 hodin.

Barcelona a pláž

Zase jsme jeli skládat do Barcelony v přístavu. Ano, zase jsem fotil lodě. Chodil po přístavním valu z kamenů. Mezi tím přišla sms od firmy. Máme se přemístit na pumpu někam. Tedy i Gavu máme povolenou a to výslovně a ať tam na ni jedem. Že je nejblíže. Výborně! Tak já se zase "naladil" na plážovou tématiku (o)(o) a už "to" viděl v živých barvách. Kolega že taky půjde.

Jak na skryté volání a servisní kódy

Na skryté volání si mnozí pamatují. Když mněli starý mobilní přístroj, byla tato položka v nastavení přítomna.

Nyní již není a mnozí ani netuší, že i na smartfonu – chytrém telefonu, to lze učinit.

Je to přitom jednoduché.

Stačí zadat jistý kód před číslo a voala, dotyčný/á netuší kdo mu volá.

 

Upozorňuji že to není návod na zneužití té to funkce!!